Amerika'da Staj

Genel Bilgiler

Başvuru Süreci

Ön BaşvuruMülakatİş YerleşimiEvrakların HazırlanmasıDS-2019Vize SüreciUçak BiletiOryantasyonStaj SüreciInternship - Iki (2) Yil Kurali

Açık Pozisyonlar

Maaşlı Staj Fuarları

Kanada'da Staj

Hakkımızda

SELİN
EFENDİ

Selin Efendi

I have been enrolled in J1 visa program since June 2011 and I see ...

devamı ››
SEZER
MERMER

Sezer Mermer

Universite’den mezun olduktan sonra egitim yillarim boyunca hep yetersiz kalan Ingilizce egitim ve i...

devamı ››
Internship - Iki (2) Yil Kurali

Internship - Iki (2) Yil Kurali

J-1 Vizesi, Türkiye ile ABD arasında akdedilen bir anlaşma ile Türk Hükümeti adına ABD'ye gelen kişilere verilen bir vize türüdür. Bazı J-1 vizelerinin üzerinde "Two year rule apply" (2 yıl kuralı geçerlidir) ifadesi yeralmaktadır. Bu ifade, ABD'ye J-1 vizesi ile gelmiş kişilerin ABD'de kalış sürelerinin bitiminden sonra anavatanı olan ülkeye (Türkiye) geri dönüp, kendilerine burs veren kurum adına mecburi hizmet yapmaları gerektiğini belirtmektedir. Ayrıca, 2 yıl kuralı, burs almamış, mecburi hizmet zorunluluğu olmayan kişilere de uygulanmaktadır. Sözkonusu kuralı çeşitli sebeplerden dolayı kaldırmak (waive) için Türk ve ABD makamlarına başvurulması gerekmektedir. Başvuru cevabının Türk makamlarından gelmesi 2 ila 3 ay sürmektedir.
 
Başvuru İşlemleri:
 
J-1 vize değişikliği için ilk önce başvurulması gereken kurum ABD Dışişleri Bakanlığı (U.S. Department of State), Waiver Reviev Division'dır. Konu ile ilgili gerekli bilgi ve belgelere aşağıda sunulan internet adreslerinden ulaşılabilinir:
 
http://www.travel.state.gov/visa/temp/types/types_1267.html#19
http://www.travel.state.gov/visa/frvi/forms/forms_1342.html
 
Gerekli Belgeler:
 
1. Türkçe yazılmış dilekçe. (6 nüsha, her nüshadaki imzaların orijinal olması ve sözkonusu dilekçede, mezun olunan üniversite, fakülte, bölüm ve öğrenim yıllarının, herhangi bir kurumdan kredi veya burs alıp alınmadığının,irtibat adresi, e-mail adresi ve telefon numaraları ile dosya numarasının (case number) belirtilmesi gerekmektedir.)
 
2. Nüfus cüzdanının fotokopisi. (6 kopya, cüzdanın ön ve arka sayfalarının A4 kağıdına ve aynı sayfaya çekilmiş olması gerekmektedir.)     
 
3. Data Sheet/DS-3035 (2 kopya, Waiver Review Division'a gönderilen formun fotokopileri, bunların olmaması halinde yeniden doldurulacak formlar gönderilebilir.)
 
4. IAP 66/DS-2019 (2 kopya, farklı tarihli formların fotokopilerinin 2 ayrı grup yapılması gerekmektedir.)
 
5. "Third party barcode page" (2 kopya)
 
6. Hızlı posta ücreti olarak 30 dolarlık pul, normal posta talep edilmesi halinde ise 10 dolarlık pul veya anılan tutarlarda "money order".
 
7. ABD Dışişleri Bakanlığı ile yazışmalarda kullanılmak üzere ekspres posta ücreti 17 dolarlık pul veya "money order".
 
İstenilen belgelerin Büyükelçiliğimizin aşağıda verilen adresine gönderilmesi gerekmektedir.
 
Turkish Embassy
Consular Office/J-1 Visa Waiver
2525 Massachusetts Ave. NW
Washington, D.C. 20008
E-mail: consulate@turkishembassy.org
 
Başvurunuza Türk makamları tarafından olumlu yanıt alındığında, keyfiyet ABD Dışişleri Bakanlığına yazı ile bildirilmekte ve sözkonusu yazının bir örneği e-mail adresinize gönderilmektedir.
 
(Kaynak:http://www.washington.emb.mfa.gov.tr/ShowInfoNotes.aspx?ID=121416)
 
Kelimeler: Internship, Trainee, Amerikada Staj, Iki, 2, Yil, Kurali, Two, Year, Rule, Does not apply, apply, J1, Vizesi, waiver, nedir, nasil, kaldirilir, amerika, yasal, legal.

arkadaşına gönder paylaş
NİHAN
HOSBEN

Neden Internship Programi?

Universiteden yeni mezun oldunuz ve yurtdisina cikmak istiyorsunuz

devamı ››
SERPİL
GUNDUZ

Internship Programı Kariyer Planlamanızda Nasıl Etkili Olacaktır?

Bu program var olan Ingilizcenizi geliştirmekle beraber farklı bir iş ortamında ve farklı kültürden ...

devamı ››